Ympäristödialogeja: Liha – ekologisuus vai eettisyys?

yd_silta_musta_vaaka-1

19.10.2016 klo 16.30-18.00
Nessling Nest, Fredrikinkatu 20 A, Helsinki

Tutkimusten mukaan kuluttajien kiinnostus kasvispainotteista ruokavaliota kohtaan on lisääntymässä. Perinteisten kasvissyöjien rinnalle on nousemassa joukko kuluttajia, jotka vähentävät lihan kulutustaan sitä kuitenkaan kokonaan lopettamatta.

Lihankulutuksen ilmasto- ja ympäristövaikutukset askarruttavat kuluttajia, puhumattakaan eläinoikeuskymyksistä.  Broilerintuotanto voi olla hiilijalanjäljeltään hyvä vaihtoehto, mutta broilerinkasvatuksen eettinen puoli herättää kysymyksiä. Lihan ympäristövaikutukset voivat nekin tarkoittaa monia asioita - mitkä ovat sekä hiili- että typpijalanjäljeltään hyviä vaihtoehtoja niin ilmastonmuutoksen kuin vesistöjen rehevöitymisen kannalta?

Miten lihaa voisi kuluttaa sekä ympäristön kannalta kestävämmällä että eettisemmällä tavalla?

Miten ja millaista lihaa vastuullisen kuluttajan tulisi syödä?

Miten kuluttajia voitaisiin ohjata syömään vähemmän lihaa?

Keskustelemassa tutkijatohtori Markus Vinnari (Tampereen yliopisto) ja suojeluasiantuntija Stella Höynälänmaa (WWF) ja lihasta vastaava valikoimapäällikkö Sari Miettunen (SOK). Tilaisuuden fasilitaattorina toimii kuluttaja-aktiivi Mari Koistinen, joka työstää parhaillaan ensi vuonna ilmestyvää Ruokamysteerit-kirjaa.

Lue kooste tilaisuudesta Nesslingin Säätiön blogista: Millaista on ekologinen ja eettinen liha?

Paikkoja on rajattu määrä, varaa omasi ja ilmoittaudu mukaan keskustelemaan tai osallistu verkossa tunnisteella #ydialogeja.

Katso muut syksyn 2016 Ympäristödialogeja-tilaisuudet.

Ympäristödialogeja-tilaisuussarjassa etsitään ratkaisuja ajankohtaisiin ympäristöhaasteisiin vuoropuhelun avulla. Tilaisuuden järjestävät Ympäristötiedon foorumi, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö ja Koneen Säätiö.

 

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.