Euroopan ympäristön tila 2015: Suomen haasteet ja mahdollisuudet

Millaisia ovat Suomen ympäristöpolitiikan nykytilan haasteet ja tulevaisuuden mahdollisuudet? Mistä haasteet johtuvat ja mitä käytetyt indikaattorit todella mittaavat? Miten Suomi vertautuu muihin Euroopan maihin? Julkaisu analysoi Euroopan ympäristökeskuksen Euroopan ympäristön tila 2015 (SOER 2015) -raportin tärkeimpiä havaintoja Suomen ympäristöpolitiikasta.

Vaikka eurooppalaisella ympäristöpolitiikalla on saavutettu merkittäviä tuloksia, tulevaisuuden haasteita riittää – myös Suomessa. Euroopan eri maiden tilanteita vertaileva SOER 2015 -raportti on mahdollisuus oppia uutta omasta tilanteestamme.

Ympäristöpolitiikan tavoitteita ja vaikuttavuutta arvioitaessa on huomioitava esimerkiksi talouden rakenne, tuonnin ja viennin laajuus sekä luonnonvarojen käytön kestävyys. Suomalaisella ympäristöllä ja yhteiskunnalla on omat erityispiirteensä, jotka vaikuttavat siihen, millaisilta näitä koskevat indikaattorit meillä näyttävät. Tässä  julkaisussa käydään läpi sekä näitä erityispiirteitä että politiikkatoimia, joilla SOER 2015 -raportin esiintuomiin puutteisiin Suomen ympäristöpolitiikassa pyritään vastaamaan.

Euroopan ympäristön tila 2015: Suomen haasteet ja mahdollisuudet (pdf)

The State of the European Environment 2015: Challenges and opportunities for Finland (pdf)

SOER 2015 -raportti EEA:n sivuilla

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.