Water at Risk -symposio

21.-22.3.2017
Paasitorni, Helsinki

Veden niukkuus ja toisaalta saastuminen, ovat ilmastonmuutoksen ohella ja siihen liittyen yksi maailman suurimmista haasteista: 1,5 miljardia ihmistä elää alueilla, joissa ei ole kunnollista vedenpuhdistusta, ja kolmasosa maailman väestöstä kärsii veden niukkuudesta vähintään kuukauden vuodessa.

Nesslingin säätiö yhdessä muiden suomalaisten vesitoimijoiden kanssa järjestää 21.–22.3.2017 Water at risk -symposion, jossa halutaan korostaa, että vesi ei ole ainoastaan ympäristöasia. Vesi jakaantuu maailmalla epätasaisesti, ja siihen liittyy myös oikeudellisia kysymyksiä. Kuka veden omistaa ja kenellä on siihen oikeus? Kuka omistussuhteet määrittelee?

Symposion toisena päivänä 22. maaliskuuta juhlistetaan YK:n maailman vesipäivää, jonka tarkoituksena on nostattaa tietoisuuteen veteen liittyviä haasteita. Puhdas kraanavesi on pitkälti Suomen maantieteellisen sijainnin ja tehokkaiden puhdistusjärjestelmien ansiota. Maassamme on lisäksi paljon veden hallintaan liittyvää osaamista, johon on maailmalla tarvetta. Tilaisuudessa pohditaan, mikä on Suomen rooli globaalien vesikysymysten ratkaisemisessa. Veteen liittyvien haasteiden globaalin hahmottamisen lisäksi symposiossa pyritään löytämään kokonaisvaltaisia ratkaisuja vesikriisin selättämiseksi.

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.