Kestävä kemia – mahdollisuudet vihreään kasvuun

Ihmisten hyvinvointi ja yhteiskuntien toiminta riippuu laajasti kemiaan pohjautuvista  ratkaisuista, mutta samalla kemikaaleista aiheutuu sekä terveys- että ympäristöriskejä. Kestävä kemia perustuu ympäristöystävällisiin ja yksinkertaisiin menetelmiin ja se tarjoaa mahdollisuuden terävöittää toimia minimoidaksemme kemikaalien ja jätteiden haitalliset vaikutukset terveyteen ja ympäristöön.

Kestävä kemia hyödyntää luonnonaineita, joilla on yhä kasvava merkitys esimerkiksi metsien kestävämmässä hyödyntämisessä, uusien lääkkeiden kehitystyössä sekä hyvinvointi-, kosmetiikka- ja elintarvikealalla. Kestävä kemia voisi avata uusia  mahdollisuuksia vihreään kasvuun ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.  Suomen kestävän kemian osaaminen tarjoaa hyvän lähtökohdan vahvemman brändin rakentamiseen ja kotimaisen viennin edistämiseen.

Tarvitaan kuitenkin tiiviimpää julkisen ja yksityisen sektorin välistä yhteistyötä sekä riittävää panostusta kestävän kemian tutkimukseen ja kehitystyöhön. Yritysten on otettava etunoja kestävämpien vaihtoehtojen kehittämiseen eri kemikaaleille ja integroitava kemikaaliturvallisuus osaksi tuotekehitystä.

Kestävä kemia – mahdollisuudet vihreään kasvuun (pdf)

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.