Ympäristödialogeja: Kaupungit ilmastonmuutoksen ratkaisijoina

yd_silta_musta_vaaka-1

Aika: 1.11.2017 klo 16.30-18.00
Paikka: Nessling Nest, Fredrikinkatu 20 A 10, Helsinki

Ympäristöongelmien hot spotteja vai globaalien haasteiden ratkaisijoita? Usko siihen, että kaupungit –  vanhoihin kilpailuasetelmiin lukkiutuneiden kansallisvaltioiden sijaan – tulevat ratkaisemaan ilmastonmuutoksen haasteen, kasvaa.

Kuuntele keskustelun tallenne podcastina:

Yhdysvaltojen vetäytyminen Pariisin ilmastosopimuksesta nosti entisestään taistelutahtoa ja kunnianhimoa. Kaupungit ja niiden johtajat solmivat globaaleja yhteenliittymiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kaupungit voivat olla avoimempia muutokselle, ja niitä johdetaan usein käytännönläheisemmin kuin kansallisvaltioita. Voivatko ne siis ketterämmin vastata ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin? Kansalaiset erityisesti Suomessa myös luottavat vahvasti paikallisviranomaisiin ja identifioituvat usein ensisijaisesti kotikaupunkinsa asukkaiksi eivätkä tietyn maan kansalaisiksi. Tulisiko kaupunkien ottaa entistä vahvempi rooli ilmastonmuutoksen vastaisessa toiminnassa? Miten tämä tapahtuu? Tilaisuudessa pohditaan mm. mikä rooli kaupungeilla on realistisesti ilmastotavoitteiden saavuttamisessa - Suomessa ja maailmalla? Mikä rooli on lähidemokratialla, paikallisella osallistumisella ja  aktivismilla on, kun halutaan voimauttaa kansalaisia toimimaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

Keskustelemassa ovat Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki, Helsingin yliopiston kuluttajatutkimuskeskuksen vastuullinen tutkija Mikko Rask sekä Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Emma Terämä. Keskustelua fasilitoi osakas Olli Sirén Milttonilta.

Emma Terämä herättelee keskustelua blogikirjoituksellaan:
Minä väitän: Kaupungit voisivat ’tuuppautua’ paremmin ilmasto-agendalle

Lue kooste tilaisuudesta: Ratkaistaanko ilmastonmuutos kaupungeissa?

Tilaisuuden järjestävät Ympäristötiedon foorumi, Nesslingin Säätiö ja Koneen Säätiö.

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.