Ympäristötiede Wikipediaan!

Wikipedia on vuodesta toiseen maailman suosituimpien verkkosivujen joukossa. Sitä käyttävät tiedonhakuun toimittajat, opettajat, oppilaat ja jopa tutkijat. Siksi Wikipedia on myös tärkeä tiedeviestinnän kanava, jonka sisältöön kannattaa kurkata aika-ajoin. Millaista tietoa sinun tutkimusaiheestasi on Wikipediassa?

ympäristötiedewiki-Twitter_Facebook-06

Torstaina 20.1.2022
klo 16.30-23.00
Nessling Nestissä (Fredrikinkatu 20 a 10) sekä Zoom-alustalla.

Vuodesta toiseen Wikipedia pitää kiinni hyvästä sijoituksestaan maailman suosituimpien verkkosivujen joukossa. Sitä käyttävät tiedonhakuun toimittajat, opettajat, oppilaat ja jopa tutkijat. Siksi Wikipedia on myös tärkeä tiedeviestinnän kanava, jonka sisältöön kannattaa kurkata aika-ajoin.

Haastamme kaikki ympäristötutkimustiedon asiantuntijat mukaan avaamaan omalle omalle tutkimusalalleen keskeisiä termejä ja päivittämään uusinta ympäristötutkimustietoa Wikipediaan. Järjestämme Wikipedia edit-a-thonin osana Helsingin tieteiden yötä. Tilaisuudessa käymme läpi Wikipedian päivittämisen perusteet ja illan aikana Wikimedia ry:n asiantuntijat auttavat ongelmissa. Tarjolla mukavaa tunnelmaa, vertaistukea ja tietenkin Kotipizzan sponsoroimaa pizzaa!

Tilaisuus on avoin kaikille ymäristötutkimustiedon asiantuntijoille ja siihen voi osallistua paikanpäällä Helsingissä tai etänä Zoom-alustalla. Voit osallistua yksin tai kasata esimerkiksi oman tutkimusryhmäsi mukaan etäeditointiryhmään. Jos osallistut osana suurempaa joukkoa, kerro se ilmoittautumisen yhteydessä, jotta osaamme jakaa teidät ryhmiin oikein.

Ohjelma 

16.30 Ovet tapahtumapaikkaan aukeavat
17.00 Tervetuloa! Mitä tänään tapahtuu? Minttu Jaakkola, Nesslingin säätiö
17.15 Johdatus Wikipedian tekemiseen, Hanna Talikka Kaskas Media
17.45 Kirjoittaminen alkaa
22.00 Mitä saimme aikaan? Tapahtuman aikana luodut tai parannetut Wikipedia-artikkelit. Minna Santaoja, YHYS
23.00 Tapahtuma päättyy

Tilaisuus on jatkoa vuonna 2020 järjestetylle Ympäristötiede Wikipediaan! -tapahtumalle. Wikimedia Suomen kasaamasta koosteesta pääset lukemaan edellisen kerran tunnelmia.

Kysy lisää:

Kaisa Välimäki, p. 0407420704, kaisa.valimaki@ymparistotiedonfoorumi.fi
Minna Santaoja, minna.santaoja@utu.fi

Tilaisuuden järjestäjät:
Ympäristötiedon foorumi
Yhys ry
Wikimedia Suomi ry.
Koneen säätiö 
Nesslingin säätiö 

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    [contact-form-7 404 "Not Found"]