Ympäristödialogeja etsii vastauksia ympäristökysymyksiin vuoropuhelun kautta

yd_silta_musta_vaaka-1

 

Nessling Nestissä tapahtuu tänä syksynä! Merkkaa syksyn kiinnostavimmat ympäristöaiheiset keskustelutilaisuudet jo kalenteriin, sillä vain nopeimmat mahtuvat mukaan.

Dialogi on yksinkertaisten ja terävien kysymysten vauhdittama keskustelu tai vuoropuhelu, jossa vastaukset ja vasta-argumentit tuovat esille lopulta asioiden todellisen tilan (lähde: Tieteen termipankki). Jos olet seurannut julkista ”keskustelua”, voit epäilemättä helposti yhtyä mielipiteeseeni: vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Tarvitsemme lisää dialogia ohipuhumisen sijaan.

Ympäristödialogeja-tilaisuussarja pureutuu kuumiin aiheisiin kolmena iltapäivänä syksyllä 2016 ja etsii ratkaisuja ympäristökysymyksiin vuoropuhelun kautta.

Tilaisuuksissa pari-kolme keskustelijaa avaa aihetta omasta näkökulmastaan ja myös yleisö pääsee ääneen. Toivomme pienimuotoisten tilaisuuksien, rennon tunnelman ja työpäivän jälkeen tarjottavan viinilasillisen ruokkivan aktiivista keskustelua.

Syksyn aiheet ovat:

28.9. Vihreä kaupunki
Tiivistä, mutta miten tiivistä? Tiivistyvä kaupunkirakenne vaikuttaa väistämättä ihmisten hyvinvointiin ja kaupunkiluontoon. Tilaisuudessa keskustellaan tiiviin kaupungin vaikutuksista ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen, luonnon monimuotoisuuteen ja kestäviin elämäntapoihin. Ilmoittautuminen aukeaa 19.9.
Katso ohjelma ja keskustelijat

19.10. Liha – ekologisuus vai eettisyys?
Tutkimusten mukaan kuluttajien kiinnostus kasvispainotteista ruokavaliota kohtaan on lisääntymässä. Perinteisten kasvissyöjien rinnalle on nousemassa joukko kuluttajia, jotka vähentävät lihan kulutustaan sitä kuitenkaan kokonaan lopettamatta. Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten lihaa voisi kuluttaa sekä ympäristön kannalta kestävämmällä että eettisemmällä tavalla.
Katso ohjelma ja keskustelijat

30.11. Ympäristökonfliktien sovittelu
Ympäristökonfliktien kirjo ulottuu paikallisista kiistoista politiikkaprosesseihin liittyvin konflikteihin. Suomessa viime aikojen ympäristökonflikteja ovat aiheuttaneet mm. kalastuspolitiikka, tuulivoiman rakentaminen, turvetuotanto ja kaivostoiminta saamelaisalueilla. Tilaisuudessa keskustellaan mm. erilaisista tiedollisista lähtökohdista konfliktitilanteissa, julkisoikeudellisen sovittelumenettelyn mahdollisuudesta sekä siitä, miten pyrkimys sujuvoittaa ympäristölupakäytäntöjä vaikuttaa konflikteihin.
Katso ohjelma ja keskustelijat

Tilaisuudet järjestävät Ympäristötiedon foorumi, Nesslingin Säätiö ja Koneen Säätiö.

Tilaisuudet järjestetään keskiviikkoiltapäivisin klo 16.30-18.00 Nessling Nestissä, osoitteessa Fredrikinkatu 20A, Helsinki. Tilaisuuksiin mahtuu max 30 keskustelijaa, ja ilmoittautuminen avataan tilaisuutta edeltävän viikon maanantaina. Seuraa tiedotustamme: @ymparistotieto, @nesslingsaatio, @koneensaatio ja #ydialogeja.

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.