Julkaisu: Kestävä kemia – mahdollisuudet vihreään kasvuun

Ihmisten hyvinvointi ja yhteiskuntien toiminta riippuu laajasti kemiaan pohjautuvista  ratkaisuista, mutta samalla kemikaaleista aiheutuu sekä terveys- että ympäristöriskejä. Kestävä kemia perustuu ympäristöystävällisiin ja yksinkertaisiin menetelmiin ja se tarjoaa mahdollisuuden terävöittää toimia minimoidaksemme kemikaalien ja jätteiden haitalliset vaikutukset terveyteen ja ympäristöön.

Kestävä kemia hyödyntää luonnonaineita, joilla on yhä kasvava merkitys esimerkiksi metsien kestävämmässä hyödyntämisessä, uusien lääkkeiden kehitystyössä sekä hyvinvointi-, kosmetiikka- ja elintarvikealalla. Kestävä kemia voisi avata uusia  mahdollisuuksia vihreään kasvuun ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.  Suomen kestävän kemian osaaminen tarjoaa hyvän lähtökohdan vahvemman brändin rakentamiseen ja kotimaisen viennin edistämiseen.

Tarvitaan kuitenkin tiiviimpää julkisen ja yksityisen sektorin välistä yhteistyötä sekä riittävää panostusta kestävän kemian tutkimukseen ja kehitystyöhön. Yritysten on otettava etunoja kestävämpien vaihtoehtojen kehittämiseen eri kemikaaleille ja integroitava kemikaaliturvallisuus osaksi tuotekehitystä.

Lataa Puheenvuoroja Ympäristötiedon foorumin tilaisuudesta 4/2016 (pdf):
Kestävä kemia – mahdollisuudet vihreään kasvuun

Julkaisut-sivulle: Puheenvuoroja Ympäristötiedon foorumin tilaisuudesta -sarja

Julkaisu on koostettu ympäristöministeriön ja Ympäristötiedon foorumin 25.4.2016 järjestämän seminaarin pohjalta.7991943_l

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.