Avoin työpaikka: Ympäristötiedon foorumin koordinaattori

Ympäristötiedon foorumi etsii koordinaattoria toiminnanjohtajan työpariksi helmikuussa 2019 alkavaan työsuhteeseen.

philip-brown-542189-unsplash

Ympäristötiedon foorumi (YTF) edistää ympäristötutkimuksen käyttöä päätöksenteossa ja tukee päätöksentekijöiden ja tutkijoiden välistä vuoropuhelua. Vuonna 2010 perustetun foorumin ohjausryhmässä on edustettuna sekä tiedon tuottajia että käyttäjiä. YTF toimii Koneen Säätiön ja Maj ja Tor Nesslingin Säätiön rahoituksella ja on voittoa tavoittelematon toimija.

Toimintaa rahoittavat säätiöt ovat päättäneet kasvattaa YTF:n rahoitusta, minkä turvin palkataan toinen kokoaikainen työntekijä toiminnanjohtajan työpariksi. Uusi koordinaattori palkataan rahoituskauden mittaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen helmikuusta 2019 vuoden 2023 loppuun saakka. Rahoituksen jatkosta riippuen työsuhde saattaa jatkua pitempäänkin.

YTF:n tärkeimpiä toimintamuotoja ovat korkeatasoisten tilaisuuksien järjestäminen sekä tutkimuksen viestejä kokoavan Puheenvuoroja-sarjan julkaiseminen. Lisäksi YTF viestii aktiivisesti tilaisuuksien välillä.

Koordinaattorin tehtävänä on suunnitella, organisoida ja toteuttaa YTF:n toimintaa yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Tehtäviin kuuluu paljon viestintää, mediayhteistyötä, seminaarien ja pienempien keskustelutilaisuuksien järjestelyitä sekä verkostoitumista. Koordinaattorin työssä korostuvat etenkin viestinnälliset tehtävät, mutta työnkuva on monipuolinen ja tarkoitus on toimia työparina toiminnanjohtajan kanssa.

Edellytämme:

 • Ympäristökysymysten ja -tutkimuksen ymmärrystä
 • Ylempää korkeakoulututkintoa, esim. ympäristö- tai yhteiskuntatieteistä
 • Kokemusta viestinnällisissä tehtävissä ja hyvää mediakentän tuntemusta
 • Nettisivujen ja sosiaalisen median työkalujen hallintaa
 • Erinomaista suomen kielen sekä sujuvaa englannin kielen taitoa
 • Kykyä tuottaa sujuvaa tekstiä ja tiivistää ympäristötutkimuksen viestejä

Arvostamme:

 • Visuaalisen viestinnän osaamista
 • Päätöksentekoprosessien tuntemusta
 • Kokemusta tapahtumajärjestelyistä
 • Näkemyksiä YTF:n toiminnan kehittämiseksi

Ympäristötiedon foorumin työntekijät ovat työsuhteessa Nesslingin Säätiöön ja työskentelevät Nessling Nestin yhteisöllisessä työtilassa Helsingin Punavuoressa Fredrikinkadulla.

Hakemukset ansioluettelon ja ennakkotehtävän kera pyydetään toimittamaan 9.1.2019 klo 9 mennessä sähköpostitse: outi.silfverberg@ymparistotiedonfoorumi.fi.
Mainitse hakemuksessa palkkatoiveesi. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun tammikuun loppupuolella.

OHJEET ENNAKKOTEHTÄVÄÄN:
Laadi tiivis viestintäsuunnitelma tapahtumaan “Ekologinen kompensaatio -tavoitteista todeksi”. Kaikille avoin tapahtuma järjestettiin marraskuussa 2018. Miten herättäisit toimittajien mielenkiinnon tapahtumaan? Millaisia viestintävälineitä käyttäisit? Millaisella viestinnällisellä kärjellä lähestyisit toimittajia ja muuta yleisöä? Avaa ajatuksiasi tiiviisti (vaikka ranskalaisilla viivoilla), maksimissaan yhdellä sivulla.

Lisätietoja antaa 17.-20.12 ja 7.-8.1.2019:

Outi Silfverberg
Toiminnanjohtaja, Ympäristötiedon foorumi
050 341 3265, outi.silfverberg@ymparistotiedonfoorumi.fi

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

  Liity sähköpostilistalle

  Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

  Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.