Strategisen tutkimuksen verkostoitumistilaisuus ohjelmalle ”ilmastoneutraali ja resurssiniukka Suomi”

Aika: tiistaina 10.3.2015 klo 9.00 – 12.00
Paikka: Tieteiden talo (Kirkkokatu 5, Helsinki), sali 104

Järjestäjät: Future Earth Suomi – globaalimuutostutkimuksen kansalliskomitea, Ympäristötiedon foorumi, HENVI – Helsingin yliopiston ympäristötutkimuksen ja –opetuksen yksikkö

ILMOITTAUTUMINEN 6.3.2015 mennessä (tai kunnes paikat täyttyvät): https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/58488/lomake.html

Tausta:
Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) on nimennyt ensimmäiset tutkimusohjelmat (Suomen Akatemian tiedote 11.2.2015). Kolme tutkimusohjelmaa ovat: ”Teknologiamurrokset ja muuttuvat instituutiot”, ”Ilmastoneutraali ja resurssiniukka Suomi” sekä ”Tasa-arvoinen yhteiskunta”. Ohjelmissa rahoitetaan laajoja tutkimuskonsortioita, joilta edellytetään monipuolista tutkimuksellista otetta tutkimuskohteena olevaan ilmiöön. Tutkimusohjelmissa painotetaan monitieteisten tutkimuskonsortioiden muodostamista sekä suunnitelmallista yhteistyötä tutkimustiedon hyödyntäjien kanssa.

Lisätietoja tutkimusohjelmista

Verkostoitumistilaisuus:
Verkostoitumistilaisuuden tarkoituksena on edistää monitieteisten tutkimuskonsortioiden muodostamista. Lisäksi tilaisuudessa tuodaan esiin tutkimustiedon hyödyntäjien näkökulmia ja tietotarpeita vuorovaikutussuunnitelman rakentamisen tueksi.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille tutkijoille ja tutkimustiedon loppukäyttäjille, jotka ovat kiinnostuneita erityisesti Ilmastoneutraali ja resurssiniukka yhteiskunta -teemaan liittyvistä aiheista.

Ohjelma
9.00 Tilaisuuden avaus Marita Laukkanen, Future Earth Suomi
Ympäristötiedon foorumi ja Future Earth Suomi strategisen tutkimuksen tukena Kirsi-Marja Lonkila (YTF) ja Tanja Suni (FES)
9.10 Strategisen tutkimuksen rahoitusväline: hakuprosessi Johtava tiedeasiantuntija Tiina Petänen (Suomen Akatemia, STN)
9.30 Onnistunut vuorovaikutusprosessi: näin me sen teimme Leena Järvi (HY): Kaupunkien aineenvaihdunta -hanke yhteistyössä Helsingin yliopiston, Helsingin kaupungin ja EU:n kanssa
9.45 Ministeriöt tutuksi: Päätöksentekovalmistelun vastuuministeriöt Pirkko Heikinheimo (Ympäristöministeriö)
10.00 Kahvi
10.20 Tiedon asiakkaiden näkökulmia:
Jarmo Muurman (Ympäristöministeriö) Kohti kiertotaloutta – ajankohtaiset säädösprosessit
Jouni Keronen (Climate Leadership Council) ja Janne Peljo (Sitra) Millaista tutkimustietoa yritykset tarvitsevat? Ilmastotiedon tehokas välittäminen.
Lotta Mattson (Kuntaliitto) Kunnat ilmastotiedon hyödyntäjinä
10.50 Ohjeet ryhmäytymiselle
11.00 Verkostoitumista tutkijoiden ja tiedon hyödyntäjien kesken
12.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Marita Laukkanen, Future Earth Suomi

Kooste ryhmäkeskusteluista tutkijoiden sekä yritysten, kunta- ja aluetason ja valtionhallinnon edustajien välillä

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.