Luonto ei tunne rajoja – nisäkkäiden kannanhoito suojelualueilla ja kaupungissa

Tervetuloa osallistumaan kaikille avoimeen tilaisuuteen, jossa keskustellaan nisäkkäiden kannanhoidon ja seurannan suuntaviivoista kaupungeissa ja luonnonsuojelualueilla. Olemmeko ajantasalla lajien siirtyessä uusille elinalueille?

santtu-perkio-dCKQKLs-Tnk-unsplash

Tiistaina 19.11.2019 klo 8.30-12.00 Keskustakirjasto Oodi, Helsinki

Suomen nisäkäslajisto monipuolistuu ja monen aikaisemmin saapuneen tai maahamme istutetun lajin kannat vahvistuvat. Lajiston muuttuessa eläinkantojen seuranta ja kannanhoito törmää uusiin haasteisiin. Puutteellinen lainsäädäntö ja käytänteet saattavat jopa haitata arvokkaiden luontokohteiden suojelua. Toisaalta tehokasta suojelutyötä tukevat seurannat kärsivät resurssien puuttesta.

Samaan aikaan kaupungit houkuttelevat yhä runsaslukuisempaa eläinlajistoa, tarjoten samalla positiivisia luontokokemuksia ihmisille. Mutta voidaanko eläinkantoja tarvittaessa ohjailla tiheästi asutuilla alueilla, joissa ihmisen ja eläinten kohtaamiset ja samalla myös ristiriitatilanteet arkipäiväistyvät?

Metsähallituksen luonto- ja riistapalvelut sekä Ympäristötiedon foorumi järjestävät yhteisen seminaarin, jossa keskitytään näihin haasteisiin. Tilaisuudessa julkaistaan myös metsähallituksen valmistelema, suojelualueilla tapahtuvan metsästyksen säännöt ja reunaehdot määrittelevä linjaus.

Tilaisuudessa kysymme mm:

  • Miten voimme sovittaa alkuperäislajiston ja tulokaslajiston yhteen – ovatko tietovarantomme ja kannanhoidolliset resurssimme riittävät?
  • Onko lainsäädäntömme ajantasainen?
  • Millaisia keinoja voimme käyttää, kun pyrimme ohjaamaan eläinten ja ihmisten kohtaamisia?
  • Olemmeko varautuneita mahdollisin konfliktitilanteisiin?

Tapahtuman ohjelma julkaistaan pian, voit kuitenkin ilmoittautua mukaan jo nyt!

Lisätietoja:
Kaisa Välimäki (Ympäristötiedon foorumi), kaisa.valimaki@ymparistotiedonfoorumi.fi, 0407420704

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

[contact-form-7 404 "Not Found"]