Ympäristötutkimuksen ja päätöksenteon saumakohdassa -tilaisuus 30.1.2019

Ympäristötutkimusta tarvitaan päätöksenteossa taustoittamaan ja ratkomaan viheliäisiä kestävyyskysymyksiä. Tervetuloa kaikille avoimeen tilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan, miten ympäristötutkimuksen vaikuttavuutta voidaan parantaa.

 

Keskiviikkona 30.1.2019 klo 16-18
Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4, Helsinki

Ympäristötutkimuksen parempi ja vaikuttavampi käyttö osana päätöksentekoa vaatii tukea tutkijoiden ja päättäjien väliseen vuoropuheluun, läpinäkyvyyttä tiedon käytössä, tutkimuksen selkosanaista esittelyä sekä metodologian ja päätöksentekoprosessien ymmärtämistä.

Ympäristötiedon foorumi kysyi keväällä 2018 päätöksentekijöiltä ja tutkijoilta, millaista ympäristötutkimuksen käyttö on tällä hetkellä, mistä tietoa saadaan, mistä sitä etsitään ja miten vuoropuhelu toteutuu.

Tutustu selvitykseen "Ympäristötutkimuksen ja päätöksenteon saumakohdassa - Miten parantaa tieteellisen ympäristötiedon vaikuttavuutta?"

Julkaisu sisältää yhdeksän suositusta tutkimuksen ja päätöksenteon vuoropuhelun tiivistämiselle ja ympäristötutkimuksen vaikuttavuuden lisäämiselle.

Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.
Outi Silfverberg kertoo selvityksen päätulokset ja esittelee yhdeksän suositusta tieteellisen ympäristötiedon huomioimisen ja vaikuttavuuden parantamiseksi.

Ympäristötutkimuksen vaikuttavuudesta keskustelevat strategisen tutkimusneuvoston ohjelmajohtaja, dosentti Kaisa Korhonen-Kurki (Helsingin yliopisto), vanhempi asiantuntija Kirsi-Marja Lonkila (Demos Helsinki) ja johtava asiantuntija Sari Löytökorpi (Valtioneuvoston kansalian politiikka-analyysiyksikkö) sekä ministeri Kimmo Tiilikainen. Keskustelua moderoi ympäristöministeriön tutkimusjohtaja Tanja Suni.

Tilaisuuden loppupuheenvuoron pitää Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä.

Lisätietoja:
Outi Silfverberg (Ympäristötiedon foorumi), outi.silfverberg(at)ymparistotiedonfoorumi.fi, 0503413265

 

 

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.