Ympäristödialogeja: Matkailun ja luonnonsuojelun yhteiset tavoitteet – erämainen Saimaa ja siinä elävä norppa

Aika: 17.8.2018 klo 15-17
Paikka: Riihisaaren museo, Savonlinna

Savonlinnan alueen matkailun vetovoimatekijä on puhdas ja erämainen luonto, jota saimaannorppa symboloi. Norpan suojelu kuitenkin rajoittaa matkailun nimissä tehtävää rannoille rakentamista ja järvellä liikkumista. Sen vuoksi eri toimijoiden, kuten viranomaisten, suojelujärjestöjen, asiantuntijoiden ja matkailuyrittäjien välinen yhteinen tahto ja yhteistyö erämaisen Saimaan ja saimaannorpan säilyttämiseksi ovat matkailun kehittämisessä avainasemassa.

Tilaisuudessa pureudutaan Savonlinnan luontomatkailun mahdollisuuksiin ja mietitään, minkälaista yhteistyötä kestävän luontomatkailun edistäminen alueella vaatii ja kuka sitä lähtisi edistämään.  Lisäksi käsittelemme saimaannorpan suojelun tilannetta ja kysymme, miten luonnonsuojelukysymyksissä päästään kohti vuoropuhelua ja yhteisten tavoitteiden asettamista. Keskustelussa sivutaan myös ajankohtaista Heinäveden grafiittikaivoshanketta ja kysytään, millaisia vaikutuksia kaivoksella voisi toteutuessaan olla luonnolle ja seudun matkailun kehittämiselle

Keskustelun alkuun teemaa taustoitetaan esittelemällä maaliskuussa ilmestyneen Saimaannorppa ja ihminen- sosiaalisesti kestävän luonnonsuojelun haaste-  tietokirjan havaintoja (Minttu Jaakkola, Timo Vuorisalo ja Lasse Peltonen; Into Kustannus, 2018).

Keskustelemassa ovat Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Kosonen, Saimaa Holiday Oravin toimitusjohtaja Marie-Louise Fant, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen sekä Metsähallituksen erikoissuunnittelija Arto Vilén.  Keskustelua fasilitoi Itä-Savon päätoimittaja Jaana Rautio-Teijonmaa.

Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Ympäristötiedon foorumi sekä Savonlinnan luontoelokuvafestivaali.

 

Lisätietoja:

Outi Silfverberg
outi.silfverberg(at)ymparistotiedonfoorumi.fi
050 341 3265

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.