Vihreä talous tulee – ovatko kunnat valmiita?

Tervetuloa päättäjien ja tutkijoiden iltapäiväkahveille

Keskiviikkona 31.10.2012 klo 13-15.30 Kuntatalolla, nh B 3.8, Toinen linja 14, Helsinki

Kuntaliitto ja Suomen ympäristökeskus SYKE kutsuvat kuntatoimijoita ja tutkijoita Ympäristötiedon foorumin iltapäiväkahveille, jonka tarkoituksena on antaa kaupungin- ja kunnanjohtajille, kuntien elinkeinojohtajille ja hankintapäälliköille, valtion päättäjille sekä elinkeinoelämälle mahdollisuus kuulla tutkijoiden näkemyksiä ja keskustella kuntien kestävästä taloudesta ja vihreästä kasvusta.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii johtaja Leena Karessuo Kuntaliitosta.

Ohjelma:

13       Kahvit, tervetuloa Kuntatalolle

13.30  Local benefits and costs of climate action: the results of a local level ’Stern analysis’

Andy Gouldson, Professor of Sustainability Research; Director – ESRC Centre for Climate Change Economics & Policy, University of Leeds

14.15  Vihreän talouden mahdollisuudet Suomen kunnissa

Olli-Pekka Pietiläinen, vanhempi tutkija, Suomen ympäristökeskus

14.25           Vihreän talouden yritys, case: Nikari Oy

Johanna Vuorio, toimitusjohtaja

14.35  Vihreä talous osana Salon kaupungin elinkeinoja

Antti Rantakokko, kaupunginjohtaja

14.45  Paneeli ja yhteinen keskustelu, puheenjohtajana Per Mickwitz, Suomen ympäristökeskus         – kaikki edellä mainitut

15.30  Tilaisuus päättyy

Kahvitarjoilun järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan viimeistään perjantaina 26.10. osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/30578/lomake.html.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, erityisesti kuntien päättäjille ja johdolle, kansanedustajille, elinkeinoelämän ja valtionhallinnon edustajille sekä tutkijoille. Maj ja Tor Nesslingin säätiö on tukenut seminaarin järjestämistä taloudellisesti.

Lisätietoja antavat:

Ympäristöpäällikkö Maija Hakanen, maija.hakanen@kuntaliitto.fi, 050 5704368

Tutkimusjohtaja, professori Per Mickwitz, per.mickwitz@ymparisto.fi, 0400 148 847

Kesäkuussa 2010 perustettu Ympäristötiedon foorumi pyrkii edistämään ajankohtaisen tieteellisen ympäristötiedon välitystä ja lisäämään tiedon tuottajien ja käyttäjien välistä vuorovaikutusta. Toiminta tähtää ensisijaisesti kansallisen päätöksenteon tukemiseen, kuitenkin ympäristökysymysten maailmanlaajuisen merkityksen huomioiden. Ympäristötiedon foorumin muodostavat Helsingin yliopisto, ympäristöministeriö, Maj ja Tor Nesslingin säätiö, Suomen ympäristökeskus, Ympäristöareena ry ja Kuntaliitto.

Kuntaliitto ja Suomen ympäristökeskus ovat molemmat antaneet lupauksen työ- ja elinkeinoministeriön ja Tekesin käynnistämään kansalliseen prosessiin, jonka päämääränä on yhdistää julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimenpiteet Suomen kestävän talouden edistämiseksi.

”Kuntaliitto lupaa edistää tiedotuksella kuntien kestävää taloutta ja vihreää kasvua. Tuemme kuntien toimia ilmastonmuutosta hillitsevän energiateknologian käyttöön ottamiseksi. Edistämme kansallisen kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen Internet-pohjaisen tietopalvelun perustamista. Tuomme esille kuntien teknisen infrastruktuurin ja palvelutuotannon mahdollisuuksia luoda ympäristöliiketoimintaa tukevaa kysyntää.”

”SYKE suuntaa tutkimus- ja kehittämistoimintaansa hankkeisiin, joissa luodaan tietopohjaa seuraaviin kysymyksiin:

– millainen vihreän talouden Suomi vuonna 2050 voisi olla? Mitä muutos voisi tarkoittaa yhteiskunnan eri toiminnoissa?

– miten voidaan arvioida, ovatko uudet toimintamallit ja teknologiavalinnat ekologisesti kestävämpiä kuin vanhat ja mitkä ovat niiden elinkeino- ja sosiaalipoliittiset vaikutukset? (kestävyysarvioinnit)

– mitkä tekijät vaikuttavat uusien toimintamallien käytönottoon ja leviämiseen? (muutosprosessit)”

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.