Ympäristötiedon foorumi juhli syntymäpäiviä

johanna

Juhlimme 14.12. Ympäristötiedon foorumin syntymäpäiviä pienessä lämminhenkisessä tilaisuudessa uudessa kotipesässämme Puistokatu 4:ssä. YTF:n perustamispöytäkirja allekirjoitettiin 18.6.2010, eli mittarissa on jo 12.5 vuotta tutkitun ympäristötiedon ja päätöksenteon rajapintatyötä. Juhlia suunniteltiin kesälle 2010, mutta koronan vuoksi niitä päästiin viettämään vasta nyt.

YTF:n toiminnassa pääroolissa on aikamme kriisit: luontokato, ilmastonmuutos ja niiden yhteenkietoutuminen muihin yhteiskunnallisiin haasteisiin. Näissä juhlissa unohdimme kuitenkin hetkeksi monimutkaiset ongelmat ja keskityimme iloon. Juhlavierailla olikin mahdollisuus muistella menneitä, miettiä tulevaisuutta ja vaihtaa ajatuksia muiden vieraiden kanssa, vaikka piparityöpajan parissa.

YTF:n perustajat Päivi Tikka, Laura Höijer ja Kaisa Korhonen-Kurki historiikin parissa.

YTF:n perustajat Päivi Tikka, Laura Höijer ja Kaisa Korhonen-Kurki kertoivat foorumin alkuhetkistä. 

Juhlissa kuulimme pienen historiikin YTF:n perustajilta Laura Höijeriltä, Päivi Tikalta ja Kaisa Korhonen-Kurjelta. YTF syntyi aikoinaan heidän aloitteestaan ja oli aluksi kanava, jonka avulla pystyttiin tekemään yhteistyötä. Alkuvaiheessa kaikki tehtiinkin itse, verkkosivujen päivityksestä alkaen.

Vuonna 2014 YTF sai ensimmäisen palkatun työntekijän, jonka tueksi perustettiin ohjausryhmä. Tämän jälkeen foorumi on toiminut Koneen säätiön ja Nesslingin säätiön rahoituksella.

Vuosien varrella YTF:n toimintaa ovat vetäneet Kirsi-Marja Lonkila, Johanna Kentala-Lehtonen, Outi Silfverberg ja nyt Johanna Riitakorpi. Vuonna 2019 julkaistun vaikuttavuuden arvioinnin jälkeen YTF:lle palkattiin toinen työntekijä koordinaattoriksi. Tällä paikalla ovat toimineet Kaisa Välimäki ja Marja Järvenpää.

Kahdentoista vuoden aikana tiedevälittämisen kenttä Suomessa on muuttunut paljon. On rahoitusinstrumentteja, hankkeita ja instituutioita, jotka kaikki omalta osalta pyrkivät edistämään tiedon käyttäjien ja tuottajien yhteistyötä. YTF:llä on kuitenkin oma tärkeä paikka tällä rajapinnalla. Lisää siitä kuulemme kevään aikana, kun YTF:n toinen vaikuttavuuden arviointi julkaistaan.

Yhteistyökumppaneita niin tiedon tuottajien, käyttäjien, kuin muidenkin rajapintatoimijoiden parista on kertynyt satoja. Juhlissa paikalla oli vain pieni osa suuresta joukkiosta, mutta tässä on hyvä kiittää kaikkia teitä, jotka yhdessä olette olleet mukana rakentamassa pienen palasen suomalaisen tiedevälittämisen historiaa. Kiitos!

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.