Ympäristötiedon foorumi hakee koordinaattoria

Etsimme koordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen. Lue lisää tehtävästä ja jätä hakemuksesi 15.4.2024 klo 10 mennessä.

Rekrykuva 2024 verkkosivuille

Ympäristötiedon foorumi (YTF) edistää ympäristötutkimuksen käyttöä päätöksenteossa ja tukee päätöksentekijöiden ja tutkijoiden välistä vuoropuhelua. YTF järjestää ja fasilitoi ympäristötiedon tuottajien ja käyttäjien kohtaamisia erilaisissa tapahtumissa, työpajoissa ja dialogeissa ja auttaa sanoittamaan ympäristötutkimuksen viestejä.

Vuonna 2010 perustetussa foorumissa työskentelee kaksi henkilöä ja sen ohjausryhmässä on edustettuna sekä tiedon tuottajia että käyttäjiä. YTF toimii Maj ja Tor Nesslingin säätiön rahoituksella ja on voittoa tavoittelematon toimija.

Toiminnanjohtajan jäädessä opintovapaalle, etsimme nyt vt. toiminnanjohtajaksi siirtyvälle tiedeasiantuntijallemme työpariksi koordinaattoria 12.8.2024-31.12.2025 väliselle ajalle

Luvassa monipuolisia tehtäviä tiedon ja päätöksenteon saumakohdalla

Koordinaattorin tehtäviin kuuluu seminaarien ja keskustelutilaisuuksien järjestämistä ja fasilitointia, tapahtumien sisällön taustoittamista ja tuottamista, viestintää, mediayhteistyötä sekä verkostoitumista. Lisäksi koordinaattorina osallistut Ympäristötiedon foorumin toiminnan kehittämiseen ja suunnitteluun toiminnanjohtajan kanssa.

Toivomme, että sinulla on: 

 • Vahva motivaatio edistää tutkitun ympäristötiedon käyttöä päätöksenteon tukena 
 • Ympäristökysymysten, -politiikan ja -tutkimuksen ymmärrystä
 • Osaamista viestinnällisistä tehtävistä sekä tapahtumajärjestämisestä
 • Ylempi korkeakoulututkinto
 • Erinomainen suomen kielen ja sujuva englannin kielen taito

Lisäksi arvostamme:

 • Kokemusta ympäristöön liittyvästä päätöksenteosta tai siihen liittyvästä valmistelusta ja toimeenpanosta.
 • Ymmärrystä tiedevälittämisestä
 • Kokemusta tiedon yleistajuistamisesta
 • Kokemusta fasilitoinnista, tiedon yhteiskehittämisestä tai osallistavista prosesseista

Haethan rohkeasti, vaikkei sinulta löytyisikään kaikkea yllä listattua osaamista.

Tietoja työsuhteesta

Ympäristötiedon foorumin työntekijät ovat työsuhteessa Maj ja Tor Nesslingin säätiöön. Työsuhde on kokoaikainen ja määräaikainen opintovapaan sijaisuus 31.12.2025 saakka. Toiveenamme on, että koordinaattori voisi aloittaa työt 12.8.2024. Aloitusajankohta on neuvoteltavissa. 

Työntekopaikka on Helsingissä. Työtilamme sijaitsevat tieteen ja toivon talo Puistokatu 4:ssä, jossa jaamme arkemme Nesslingin säätiön, TAH-säätiön sekä muiden yhteiskunnallisten toimijoiden ja monitieteisen tutkijayhteisön kanssa. Puistokatu 4:n tilat ovat esteettömät. Etätyömahdollisuus on hyödynnettävissä joustavasti. Tehtävä edellyttää kuitenkin viikoittaista läsnätyöskentelyä Helsingissä. 

Palkkahaarukka tehtävässä on 3 200 - 3 800 euroa kuukaudessa. Tarjoamme kattavat henkilöstöedut (ml. työmatkaedun), mahdollisuuden joustavaan työntekoon ja mukavan, osaavan ja empaattisen laajennetun työyhteisön, jota yhdistää sitoutuminen ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. 

Hakuprosessi

Haku tehtävään tapahtuu täyttämällä hakulomake. Hakuaika päättyy maanantaina 15.4. klo 10. Huomioimme vain lomakkeen kautta määräaikaan mennessä tulleet hakemukset.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi käytämme anonyymiä rekrytointia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että rekrytointiprosessin ensimmäisessä vaiheessa hakemukset käydään läpi nimitiedot, sähköpostiosoite ja mahdollinen LinkedIn-linkki peitettyinä. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen.

Haastattelut järjestetään pääasiassa maanantaina 22.4.2024 Mikäli ajankohta ei sovi hakijalle, pyrimme löytämään vaihtoehtoisen ajan. Haastattelut järjestetään Puistokatu 4:ssä Helsingissä. Kaikki hakijat saavat tiedon ensimmäisen vaiheen valinnoista viimeistään keskiviikkona 17.4.2024.

Toinen haastattelukierros järjestetään noin yhden-kahden viikon päästä ensimmäisestä haastattelukierroksesta.

Kysymyksiin vastaavat seuraavina ajankohtina:

Tiedeasiantuntija, (vt.) toiminnanjohtaja 1.8.2024- Kaisa Välimäki (työn sisältö) p. 040 742 0704

 • 27.3. klo 14–15
 • 2.4. klo 9–11
 • 3.4. klo 8–11 

Tiede- ja toiminnanjohtaja Katja Bargum (työsuhteeseen liittyvät kysymykset) p. 044 320 2943

 • 2.4. klo 15–16
 • 5.4. klo 9–10

Hakulomakkeeseen liittyviin kysymyksiin vastaa Johanna Lampinen (p. 050 4800 284, myös tekstiviestit/WhatsApp).

Haluamme edistää toiminnassamme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, joten toivomme hakemuksia eri-ikäisiltä ja -taustaisilta hakijoilta.

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

  Liity sähköpostilistalle

  Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

  Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.