Nuoret tutkijat ja päättäjät kohtasivat Puistokadulla

Ympäristötiedon foorumilla oli ilo saada kutsua koolle nuorten tutkijoiden ja päättäjien aamupäivätapaaminen Prof. Johan Rockströmin kanssa. Keskustelimme planeetan rajoista ja tavoittelimme keinoja luoda yhteistä ymmärrystä niiden sisällä pysymiseksi.

Nuoret tutkijat ja päättäjät yhteiskuvassa Johan Rockströmin kanssa. Kuva Joel Haapamäki
Nuoret tutkijat ja päättäjät yhteiskuvassa Johan Rockströmin kanssa. Kuva Joel Haapamäki

Rockström kävi läpi tieteen ymmärryksen maapallon tilasta ihmiselle elinkelpoisena paikkana, ja siitä, miksi pysyminen biodiversiteetti- ja 1.5 asteen tavoitteissa on tärkeää. Rockströmin viesti on synkkä - monet planeetan rajoista on jo ylitetty ja meillä on kiire toimia. Toisaalta hän nosti esiin mm. positiiviset keikahduspisteet joissa esimerkiksi nopeat päästövähennykset ovat mahdollisia.

Yhteisessä keskustelussa nousi esiin tärkeät teemat: politiikan pitkät aikajänteet ja populismin paine sekä tutkijoiden vaikeudet löytää aikaa, rahoitusta ja oikeita yleisöjä yhteiskunnallisesti vaikuttavalle tutkimukselle. Mutta yhdessä tunnistettiin myös mm. monitieteisyyden ja rajojen yli kurkistelevan verkostoitumisen mahdollisuudet haasteiden ratkaisemisessa.

Kiitämme tilaisuuden osallistujia valtavan innostavasta aamupäivästä ja toivomme että loimme merkityksellisiä kohtaamisia. Iso kiitos myös yhteistyökumppaneillemme TAH-säätiölle, Climate Leadership Coalitionille ja Puistokatu 4:lle.

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.