Katso tallenne: Pitkäaikaisseurannat kertovat rajuista muutoksista Suomen luonnossa – miten huomioida tieto päätöksenteossa?

Elinympäristöjen tuhoutuminen, pirstoutuminen, ilmaston lämpeneminen ja monet muut ihmisen toiminnan vaikutukset muuttavat ympäristöä ennennäkemätöntä tahtia. Sekä luonnon monimuotoisuus että keskeiset ekologiset prosessit, kuten pölytys ja hajottajien toiminta, ovat uhattuina. Tällä on vaikutusta myös ihmisen terveyteen ja ruokaturvaan.

Pitkäaikaiset luontoseurannat tarjoavat ainutlaatuisen katsauksen siihen, millaisia vaikutuksia ympäristömuutoksilla on lajeihin, niiden muodostamiin eliöyhteisöihin ja ekosysteemipalveluihin. Suomessa on tehty järjestelmällistä luontoseurantaa 1700-luvulta alkaen. Helsingin yliopiston Research Centre for Ecological Change (REC) on selvittänyt näiden aineistojen avulla globaalien ympäristömuutosten vaikutuksia Suomen luontoon.

REC  ja Ympäristötiedon foorumi järjestivät 4.12.2020 kaikille avoimen tilaisuuden, jossa esiteltiin tuoreita tutkimustuloksia, jotka kertovat rajuista muutoksista Suomen luonnossa. Tutkimustulosten merkityksestä ja tiedon käytöstä keskusteltiin yhdessä ympäristöministeri Krista Mikkosen, päätösten valmistelijoiden ja käytännön toimijoiden kanssa.

Katso tallenne tilaisuudesta jutun alusta tai tutustu yksittäisiin tutkijapuheenvuoroihin Youtube-kanavallamme.

 

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.