Katso tallenne: Mikä rooli ekologisella tiedolla ja ekologeilla on aikamme viheliäisten ongelmien ratkaisemisessa?

Paneelikeskustelussa kysyttiin, millaista roolia ekologisen tieto näyttelee yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, kun ympäristökriisi laittaa eri toimijat yrityksistä valtionhallintoon pohtimaan ilmasto- ja biodiversiteettiriskejä.


Ympäristökriisi vaatii yhteiskunnalta sekä pikaisia ratkaisuja että sopeutumista. Valtio, kunnat ja yritykset joutuvat pohtimaan ilmasto- ja biodiversiteettiriskejä, ja yhteiskunnan eri sektoreita maataloudesta rakentamiseen sopeutetaan suhteessa ympäristökriisiin. Tutkittua tietoa tarvitaan, jotta osaamme tehdä viisaita päätöksiä luonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemien toimivuuden suojelemiseksi ja muuttuvaan ympäristöön sopeutumiseksi. Paneelikeskustelussa 14.3. uppouduttiin ekologisen tiedon rooliin päätöksenteossa niin yrityksissä  kuin valtionhallinnossakin.

Näkökulmia aiheeseen toivat valtiovarainministeriön valtiosihteeri kansliapällikkönä Juha Majanen, hallitusammattilainen Kaisa Hietala, professori Tomas Roslin Helsingin yliopiston Ekologisen muutoksen tutkimuskeskuksesta sekä sisäministeri Krista Mikkonen. Keskustelua kuljeti ympäristövaikuttaja Saara Kankaanrinta, ja illan teemaan johdatteli Suomen ympäristökeskuksen pääjohtaja Leif Schulman.

Panelistit pohtivat muun muassa ekologisen tiedon painoarvoa sekä keinoja, joilla luontokato saisi tarvitsemansa huomion. Myös kiertotalous, kohtuullisuus ja muutoksen välttämättömyys puhuttivat panelisteja.

Tilaisuuden järjestivät Ympäristötiedon foorumi, Helsingin yliopisto ja Oikos Suomi.

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.