Katso tallenne, kuuntele podcast. Ympäristödialogeja: Vaikuttajat vastuullisuuden vallankahvassa – millainen on vaikuttajien rooli kestävän elämäntavan rakentamisessa?

Kevään Ympäristödialogeja -keskustelussa pohdittiin vaikuttajien valtaa ja roolia ilmasto- ja ympäristökriisin ratkaisemisessa ja kestävän elämäntavan rakentamisessa.

Kesäkuussa Puistokatu 4:n jumppasaliin kokoonnuttiin pohtimaan sitä, millainen on sosiaalisen median vaikuttajien rooli kestävämmän elämäntavan tavoittelussa. Keskusteluun puhujiksi oli kutsuttu  sosiaalisen median vaikuttaja Jenni Rotonen, yliopistotutkija Essi Pöyry (Helsingin yliopisto) ja pääsihteeri Paula Paloranta (keskuskauppakamari). Dialogia johdatteli tiedetoimittaja Mikko Pelttari.

Keskustelussa pohdittiin paljon vaikuttajien ja yritysten välistä suhdetta. Millaista on vastuullisuus ja onko vaikuttajilla suurempi vastuu vastuullisuudesta, kuin yrittäjällä. Toisaalta pohdittiin, riittäkö pelkkä lakien noudattaminen vastuullisuudeksi, jos yritys aiheuttaa toiminnallaan ympäristöhaittaa?

Keskustelussa pohdittiin myös täydellisyyden vaadetta: moni ei uskalla kertoa somessa omista vastuullisuusteoistaan, koska pelkäävät tekopyhäksi tuomitsemista. Kun kaikki kuitenkin tarvitaan mukaan kestävämmän elämäntavan tavoitteluun, voisiko somekin olla armollisempi? Lisäksi pohdittiin miten miehet saataisiin mukaan ekologista vastuullisuutta käsittelevään keskusteluun?

Keskustelun voi kuunnella Spotifysta ja Soundcloudista ja seurata YouTubesta.

Ympäristödialogit ovat Koneen säätiön, Nesslingin säätiön ja Ympäristötiedon foorumin järjestämiä tilaisuuksia, jossa haetaan ratkaisuja ja ymmärrystä viheliäisiin ympäristöongelmiin dialogin avulla. 

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.