Julkaisu: Kiertotalous elintarviketuotantoketjussa

Miten elintarviketeollisuus ja maatalous voisivat nykyistä paremmin hyödyntää sivuvirtojaan kiertotalouden periaatteiden mukaisesti? Tähän kysymykseen etsittiin ratkaisuja Elintarvikeketjun kiertotalouspäivässä Pyhäjärven rannalla Säkylässä.

Tilaisuuden pohjalta laaditussa Julkaisussa käsitellään vesiensuojelutoimien yhteyttä kiertotalouden toteutumiseen elintarvikeketjussa. Oiva esimerkki yhtymäkohdista on Apetit Oy:n kehittämä järvikalapihvi: vähäarvoisena pidetyn kala ja hyödyntämätön resurssi on muutettu kiinnostavaksi ja kysytyksi tuotteeksi, jonka käytöllä on myönteinen vaikutus arvokkaan vesistön tilaan.

Suomessa elintarviketuotannon tiukka sääntely ja sen valvonta mahdollistavat osaltaan  kansainvälisesti hyvämaineiset, turvalliset tuotteet. Tiukka sääntely asettaa kuitenkin haasteita  sivuvirtojen kierrättämiselle, erityisesti lietteen käytölle. Tilanne voisi parantua ymmärryksen parantuessa, eli tutkitulle tiedolle vaikutuksista on kysyntää kiertotalouden edistämisessä.

Lataa Puheenvuoroja Ympäristötiedon foorumin tilaisuudesta 1/2016 (pdf):
Kiertotalous nyt – haasteet ja mahdollisuudet elintarviketuotantoketjussa

Julkaisut-sivulle: Puheenvuoroja Ympäristötiedon foorumin tilaisuudesta -sarja

Julkaisu on koostettu Kohti vesiviisasta kiertotaloutta -hankkeen, Pyhäjärvi-instituutin, Future  Earth Suomen ja Ympäristötiedon foorumin 10.3.2016 järjestämän ”Elintarvikeketjun  kiertotalouspäivä” -tapahtuman pohjalta.

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.