Päättäjien luontotentti 2019

Päättäjien luontotentti haastaa puolueiden ehdokkaat vastaamaan ympäristötutkijoiden viesteihin. Miten luonto näkyy eduskuntavaaleissa ja politiikassa vuonna 2019?

Tiistaina 19.3.2019 klo 8-10
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, Maijansali, Töölönlahdenkatu 4

Tutkijat ovat tuoneet päättäjille viime vuosina hälyttävää viestiä ilmaston, luonnon monimuotoisuuden ja elinympäristöjen tilasta. Olemme vaarassa menettää 40 prosenttia maailman biodiversiteetistä vuoteen 2050 mennessä. Suomen luontotyypeistä lähes puolet on uhanalaisia. Luonnon monimuotoisuuden kriisi koskee myös ihmistä olemmehan täysin riippuvaisia muusta elämästä maapallolla.

Kevään 2019 eduskuntavaalit ovat ympäristövaalit. Hyvien tavoitteiden lisäksi Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja luonnon monimuotoisuuden varjelu vaatii sitovia päätöksiä ja konkreettisia toimia.

Kuullaanko ympäristötutkijoiden viesti? Mitä konkreettisia ilmasto- ja luonnonsuojelutoimia puolueet aikovat ajaa seuraavalla hallituskaudella?

Tilaisuuden juontajana toimii toimittaja Minna Pyykkö.

Paneelissa ovat mukana eduskuntavaalien ehdokkaat Satu Hassi (vihreät), Silvia Modig (vasemmistoliitto), Saara-Sofia Sirén (kokoomus), Ossi Tiihonen (perussuomalaiset), Kimmo Tiilikainen (kesk) ja Pilvi Torsti (SDP).

Tutkimuksen viestejä paneelille tuovat rehtori Jari Niemelä (Helsingin yliopisto), professori Janne Kotiaho (Luontopaneeli), yliopistotutkija Tuomo Kalliokoski (Helsingin yliopisto), yksikön johtaja Aino Juslén (Luonnontieteellinen keskusmuseo), dosentti Panu Halme (Jyväskylän yliopisto) ja tutkija Anna Oldén (Jyväskylän yliopisto).

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Ympäristötiedon foorumi, Suomen ympäristökeskus, Luontopaneeli, Luonnontieteellinen keskusmuseo, JYU.WISDOM, Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti ja Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö.

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Outi Silfverberg, outi.silfverberg(at)ymparistotiedonfoorumi.fi, 050 341 3265

Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt, mutta voit tulla silti paikan päälle tai seurata tapahtumaa verkkolähetyksenä.

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.