Ilmastopaneeli, Luontopaneeli ja Ympäristötiedon foorumi kysyvät puolueiden johdolta, miten luonto ja ilmasto näkyvät puolueiden kuntapolitiikassa vuonna 2025. Päättäjien luonto- ja ilmastotentti haastaa puolueet kunta- ja aluevaalien alla vastaamaan tutkijoiden viesteihin.

Keskiviikkona 26.3.2025 klo 12.30-14.30
BioRex Lasipalatsi (Mannerheimintie 22-24, Helsinki) ja online
Tapahtuma ja tilaisuudessa esitetyt tutkija-alustukset ovat katsottavissa myös YouTube-kanavallamme.
Kunnilla on keskeinen rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja luontokadon pysäyttämisen käytännön toimissa. Päätökset niin energiantuotannossa, liikkumisen ja maankäytön suunnittelussa sekä luontoalueiden hoidossa ja suojelussa ovat kaikki osa kestävän tulevaisuuden rakentamista. Paikallisilla ratkaisuilla voidaan sopeutua ilmastonmuutokseen ja hillitä sitä, turvaten samalla luonnon monimuotoisuutta. Juuri nyt energiasektorin murros tuo monille kunnille valinnan paikkoja: miten tukea viisaasti uusia energiamuotoja tinkimättä luontoarvoista?
Luonto- ja ilmastotoimet vaativat kunnilta kunnianhimoa ja konkreettista työtä, mutta toimia ei voida tehdä ilman vahvaa tukea poliitikoilta. Päättäjien luonto- ja ilmastotentissä tutkijat kysyivät suurimpien eduskuntapuolueiden johtohenkilöiltä, millaista ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa puolueet ajavat kuntiin seuraavalle valtuustokaudelle.
Keskustelussa olivat mukana kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä (Kok.), puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (KD), varapuheenjohtaja Tuomas Kettunen (Kesk.), kansanedustaja Mai Kivelä (Vas.), varapuheenjohtaja Nasima Razmyar (SDP), varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin (RKP), kansanedustaja Sara Seppänen (Ps.) sekä puheenjohtaja Sofia Virta (Vihr.).
Tutkittua tietoa ja ratkaisuvaihtoehtoja keskusteluun toivat tutkija-alustajien lisäksi Luontopaneelin puheenjohtaja Janne Kotiaho ja Ilmastopaneelin puheenjohtaja Jyri Seppälä. Tilaisuuden juonsi toimittaja Petja Pelli.
Lisätietoja:
Kaisa Välimäki
kaisa.valimaki@ymparistotiedonfoorumi.fi
040 7420704
Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista