Päättäjien luonto- ja ilmastotentti

Ilmastopaneeli, Luontopaneeli ja Ympäristötiedon foorumi kysyivät puolueilta, miten luonto ja ilmasto näkyvät puolueiden politiikassa tulevalla eduskuntavaalikaudella.


Torstaina 9.3.2023 klo 13.00-15.00
Bio Rex (Mannerheimintie 22-24, Helsinki) ja online

Tutkijoiden viestit ilmaston, luonnon monimuotoisuuden ja ympäristön tilasta ovat hälyttäviä. Ilmaston lämpenemisen 1.5 asteen kriittinen raja lähenee lähenemistään. Maailmanlaajuinen sukupuuttoaalto etenee ja luontotyyppien häviämistä ei ole saatu pysäytettyä.

Ilmasto- ja ympäristökriisit vaikuttavat suoraan hyvinvointiimme. Me ihmiset, sekä taloutemme, olemme täysin riippuvaisia muusta elämästä maapallolla. Ongelmat vaativat kiireellisiä tutkimustietoon pohjaavia ratkaisuja seuraavalta hallitukselta.

Miten tutkijoiden viestit ja ratkaisut kuullaan tulevalla hallituskaudella? Millaisiin konkreettisiin toimenpiteisiin päätöksentekijät ovat valmiita sitoutumaan?

Ilmastopaneelin, Luontopaneelin ja Ympäristötiedon foorumin torstaina 9.3.2023 järjestämä päättäjien luonto- ja ilmastotentti haastoi päättäjät vastaamaan, miten luontokadon ja ilmastonmuutoksen ratkaisut näkyvät puolueiden politiikassa.

Tentissä olivat mukana puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo (vihr.), kansanedustaja, puolueen varapuheenjohtaja Matias Mäkynen (sd.), kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen (kok.), kansanedustaja ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk.), kansanedustaja, ympäristövaliokunnan jäsen Mai Kivelä (vas.), kansanedustaja, ympäristövaliokunnan jäsen Sheikki Laakso (ps.), kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz (r.) ja eduskuntavaaliehdokas, ekonomisti Jukka Palokangas (kd.).

Tilaisuuden juonsi toimittaja Rosa Kettumäki. Lisäksi Ilmastopaneelin ja Luontopaneelin puheenjohtajat Markku Ollikainen ja Janne Kotiaho kommentoivat ja faktantarkistivat puheenvuoroja.

 

Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä LuontopaneeliIlmastopaneeli ja Ympäristötiedon foorumi. Konstsamfundet oli kumppanina ja tarjosi tapahtumalle tilat.

Lisätietoja:  

Johanna Riitakorpi, Ympäristötiedon foorumi
johanna.riitakorpi(at)ymparistotiedonfoorumi.fi
puh. 0503750757

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.