Päättäjien luonto- ja ilmastotentti 2021

Ilmastopaneeli, Luontopaneeli ja Ympäristötiedon foorumi kysyvät puolueiden johdolta, miten luonto ja ilmasto näkyvät puolueiden kuntapolitiikassa vuonna 2021. Päättäjien luonto- ja ilmastotentti haastaa puolueet vastaamaan ympäristötutkijoiden viesteihin.

Maanantaina 24.5.2021 klo 13 – 15

Kunnat ovat keskeisessä roolissa, kun tavoitteita ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luontokadon pysäyttämiseksi viedään käytäntöön. Ratkaisut ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi sekä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ovat usein paikallisia. Kunnilla on tärkeä rooli energiantuotannossa, liikkumisen ja maankäytön suunnittelussa, luontoalueiden hoidossa ja suojelussa sekä ympäristötiedon lisääjänä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja luonnon monimuotoisuuden varjelu vaativat kunnianhimoisia tavoitteita ja konkreettisia toimia kunnissa – ja poliitikoilta vahvaa tukea niiden toteuttamiseksi.

Päättäjien luonto- ja ilmastotentissä ympäristötutkijat kysyivät puolueiden johtohenkilöiltä, mitä konkreettisia toimia puolueet aikovat ajaa kunnissa luontokadon pysäyttämiseksi ja ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Millaista on ekologisesti kestävä työ ja talous tulevaisuuden kunnissa?

Tentti oli jaettu kahteen osioon. Molemmissa osioissa olivat mukana llmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen ja Luontopaneelin puheenjohtaja Janne Kotiaho. Tilaisuuden juonsi toimittaja Hanna Nikkanen Long Playsta.

Klo 13-14 Paneeli I:

Poliitikoista mukana:
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen (Kok.), eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari (Vihr.) sekä kansanedustaja Mai Kivelä (Vas.).

Tutkimuksen viestejä toivat:
Riikka Paloniemi (Suomen ympäristökeskus), Annukka Vainio (Helsingin yliopisto) ja Sampo Soimakallio (Suomen ympäristökeskus).

Kuntaterveiset toi kunnanjohtaja Ari Alatossava Iin kunnasta.

Klo 14-15 Paneeli II:

Poliitikoista mukana:
Pääministeri Sanna Marin (SDP), puheenjohtaja Jussi Halla-aho (PS), puheenjohtaja sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (Kesk.)

Tutkimuksen viestejä toivat:
Anna-Kaisa Tupala (Jyväskylän yliopisto), Jaana Bäck (Helsingin yliopisto) ja Jyri Seppälä (Suomen ympäristökeskus).

Kuntaterveiset toi ympäristöjohtaja Elina Ojala Lahden kaupungilta

 

Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Luontopaneeli, Ilmastopaneeli ja Ympäristötiedon foorumi. Helsingin yliopisto on kumppanina ja tarjosi tapahtumalle tilat.

Lisätietoja:
Outi Silfverberg, Ympäristötiedon foorumi
outi.silfverberg(at)ymparistotiedonfoorumi.fi, 0503413265

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.