Päättäjien luonto- ja ilmastotentti 2021

Ilmastopaneeli, Luontopaneeli ja Ympäristötiedon foorumi kysyvät puolueiden johdolta, miten luonto ja ilmasto näkyvät puolueiden kuntapolitiikassa vuonna 2021. Päättäjien luonto- ja ilmastotentti haastaa puolueet vastaamaan ympäristötutkijoiden viesteihin.

carlos-grury-santos-kxlNBzx_jEQ-unsplash

Keskiviikkona 31.3.2021 klo. 13.30 – 15.30
Seuraa tapahtumaa etänä Tiedekulman sivujen kautta (linkki videoon myöhemmin)

Kunnat ovat keskeisessä roolissa, kun tavoitteita ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luontokadon pysäyttämiseksi viedään käytäntöön. Ratkaisut ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi sekä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ovat usein paikallisia. Kunnilla on tärkeä rooli energiantuotannossa, liikkumisen ja maankäytön suunnittelussa, luontoalueiden hoidossa ja suojelussa sekä ympäristötiedon lisääjänä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja luonnon monimuotoisuuden varjelu vaativat kunnianhimoisia tavoitteita ja konkreettisia toimia kunnissa – ja poliitikoilta vahvaa tukea niiden toteuttamiseksi.

Päättäjien luonto- ja ilmastotentissä ympäristötutkijat kysyvät puolueiden johtohenkilöiltä, mitä konkreettisia toimia puolueet aikovat ajaa kunnissa luontokadon pysäyttämiseksi ja ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Millaista on ekologisesti kestävä työ ja talous tulevaisuuden kunnissa?

Osallistumisensa ovat toistaiseksi varmistaneet pääministeri Sanna Marin (SDP), puheenjohtaja Jussi Halla-aho (PS), puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo (Vihr), eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen (Kok), puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (Kesk) ja kansanedustaja Mai Kivelä (Vas).

Tutkittua tietoa ja ratkaisuvaihtoehtoja tarjoilevat luontopaneelin puheenjohtaja prof. Janne Kotiaho, ilmastopaneelin puheenjohtaja prof. Markku Ollikainen sekä liuta ympäristötutkijoita. Tilaisuuden juontaa toimittaja Hanna Nikkanen (Long Play).

 

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Luontopaneeli, Ilmastopaneeli, Ympäristötiedon foorumi ja Helsingin yliopisto.

Lisätietoja:
Outi Silfverberg, Ympäristötiedon foorumi
outi.silfverberg(at)ymparistotiedonfoorumi.fi, 0503413265

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    [contact-form-7 404 "Not Found"]