Päättäjien luonto- ja ilmastotentti 2021

Ilmastopaneeli, Luontopaneeli ja Ympäristötiedon foorumi kysyvät puolueiden johdolta, miten luonto ja ilmasto näkyvät puolueiden kuntapolitiikassa vuonna 2021. Päättäjien luonto- ja ilmastotentti haastaa puolueet vastaamaan ympäristötutkijoiden viesteihin.

twitter_ja_fb_valmis

Maanantaina 24.5.2021 klo 13 – 15
Seuraa tapahtumaa etänä Tiedekulman sivujen kautta (linkki videoon myöhemmin)

Kunnat ovat keskeisessä roolissa, kun tavoitteita ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luontokadon pysäyttämiseksi viedään käytäntöön. Ratkaisut ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi sekä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ovat usein paikallisia. Kunnilla on tärkeä rooli energiantuotannossa, liikkumisen ja maankäytön suunnittelussa, luontoalueiden hoidossa ja suojelussa sekä ympäristötiedon lisääjänä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja luonnon monimuotoisuuden varjelu vaativat kunnianhimoisia tavoitteita ja konkreettisia toimia kunnissa – ja poliitikoilta vahvaa tukea niiden toteuttamiseksi.

Päättäjien luonto- ja ilmastotentissä ympäristötutkijat kysyvät puolueiden johtohenkilöiltä, mitä konkreettisia toimia puolueet aikovat ajaa kunnissa luontokadon pysäyttämiseksi ja ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Millaista on ekologisesti kestävä työ ja talous tulevaisuuden kunnissa?

Tenttiin osallistuvat puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin (SD), puheenjohtaja Jussi Halla-aho (PS), puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo (Vihr.), puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (Kesk.), eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen (Kok.) sekä kansanedustaja Mai Kivelä (Vas.).

Tutkittua tietoa ja ratkaisuvaihtoehtoja tarjoilevat luontopaneelin puheenjohtaja prof. Janne Kotiaho, ilmastopaneelin puheenjohtaja prof. Markku Ollikainen, Riikka Paloniemi (Suomen ympäristökeskus), Jaana Bäck (Helsingin yliopisto), Sampo Soimakallio (Suomen ympäristökeskus), Annukka Vainio (Helsingin yliopisto), Anna-Kaisa Tupala (Jyväskylän yliopisto) ja Jyri Seppälä (Suomen ympäristökeskus).

Kuntien terveisiä tuovat Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava sekä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden ympäristöjohtaja Elina Ojala.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Hanna Nikkanen (Longplay).

 

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Luontopaneeli, Ilmastopaneeli, Ympäristötiedon foorumi ja Helsingin yliopisto.

Lisätietoja:
Outi Silfverberg, Ympäristötiedon foorumi
outi.silfverberg(at)ymparistotiedonfoorumi.fi, 0503413265

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    [contact-form-7 404 "Not Found"]