Kestävää ja kannattavaa kaivostoimintaa?

torstaina 14.11.2013 klo 10.00-12.00 Eduskuntatalon auditoriossa

Tervetuloa yleisölle avoimeen Ympäristövaliokunnan kokoukseen keskustelemaan kaivostoiminnan ympäristö- ja talousvaikutuksista. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Ympäristötiedon foorumin kanssa poliittisen päätöksenteon ja tutkimuksen yhteyksien syventämiseksi. Turvatarkastuksen vuoksi ennakkoilmoittautuminen on välttämätön.

Kaivostoiminnan kestävyys on aiheena ajankohtainen monin tavoin. Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut kestävän kaivannaisteollisuuden ohjausryhmän, joka koordinoi Suomi kestävän kaivannaisteollisuuden edelläkävijäksi – toimintaohjelmaa. Ryhmä rakentaa yhteistä näkemystä keskeisissä linjakysymyksissä.  Tilaisuudessa käsitellään kaivosten ympäristö- ja talousvaikutuksia useasta eri näkökulmasta ja tuodaan esille niiden monitulkintaisuutta. Tilaisuuden avaa Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Martti Korhonen.

 

Ohjelma:

09.30
Kahvitarjoilu alkaa

10.00
Kokouksen avaus
Martti Korhonen, Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja

10.10
Suomalainen kaivospolitiikka kansantaloudellisesta näkökulmasta
Olli Tahvonen, Kansantaloudellisen metsäekonomian professori, Helsingin yliopisto

10.30
Kaivostoiminnan vesistövaikutukset
Seppo Hellsten, Sisävesiyksikön johtaja, SYKE

10.50
Yritysten yhteiskuntavastuu ympäristönsuojelun tehokkuuden varmistajana
Raimo Lovio, Ympäristö- ja innovaatiojohtamisen professori, Aalto-yliopisto

11.10
Keskustelua
Moderaattorina Laura Höijer, tutkimusjohtaja, Ympäristöministeriö

12.00
Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus videoidaan ja lähetetään suorana osoitteessa http://desk.camtenna.com/eduskunta/player. Samalta sivulta löytyy tapahtuman jälkeen linkki arkistoituun lähetykseen. Kahvitarjoilun ja turvatarkastuksen vuoksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan perjantaihin 8.11. mennessä osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/34382/lomake.html.

Paikalle saapuminen: Eduskunnan auditorioon tullaan sisälle päärakennuksen portaiden Mannerheimintieltä katsottuna vasemmanpuoleisesta alaovesta. Sisään tultaessa tehdään yleiseen käytäntöön kuuluva turvatarkastus.

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.