Kansallisen IPBES-yhteistyön kick-off seminaari

Olet lämpimästi tervetullut kansallisen IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) -yhteistyön aloitusseminaariin, joka järjestetään

keskiviikkona 21.12.2011 klo 8.30?12.00 Suomen ympäristökeskuksessa (auditorio Laulujoutsen), Mechelininkatu 34a, Helsinki (KUTSU)

Seminaarin tavoitteena on tiedottaa ja keskustella IPBES- työstä ja sen uusimmista kansainvälisistä vaiheista sekä valmistella kansallista IPBES-yhteistyötä hallinnon ja tiede- yhteisön välillä.

OHJELMA

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii ylijohtaja Timo Tanninen ympäristöministeriöstä.

8.30–9.00 Aamukahvi

9.00–9.30 IPBES: esittely & missä nyt mennään maailmalla? Jussi Soramäki, YM

9.30–9.50 Voisiko IPCC:sta ottaa mallia? Heikki Tuomenvirta, Ilmatieteen laitos

9.50–10.30 Tutkijoiden näkemyksiä osallistumisesta IPBES:iin Eeva Furman, SYKE & jari Niemelä, Helsingin yliopisto

10.30–11.50 Paneelikeskustelu: Kansallinen yhteistyö: odotukset ja mahdollisuudet

Paneelissa: Eeva Furman SYKE, jari Niemelä Helsingin yliopisto, Mikko Mönkkönen Jyväskylän yliopisto, Petri ahlroth YM, Laura Höijer YM, Anu Parnanen-Landtman UM, Mikko Peltonen MMM.

11.50-12.00 Miten tästä eteenpäin? Timo Tanninen, YM

Ilmoittautumisia pyydetään 12.12.2011 mennessä oheisen linkin kautta: http://bit.ly/rv5U9v

Tilaisuus on kaikille avoin. Paikalle toivotaan erityisesti luonnon moni- muotoisuuden ja ekosysteemipalveluiden tutkijoita, keskeisimpiä hallinnon edustajia sekä tutkimusrahoittajia.

Seminaariin kannattaa osallistua, koska:

• Hallitusohjelman mukaisesti Suomesta rakennetaan luonnon moni- muotoisuuden vaalimisen edelläkävijämaata. Tämä edellyttää sujuvaa tiedonkulkua päättäjien, hallinnon ja tutkijoiden välillä.

• Vuodesta 2005 alkaen maailman eri valtiot, YK:n alaiset järjestöt ja kansalaisjärjestöt ovat tehneet töitä kansainvälisen biodiversiteettiä ja ekosysteemipalveluita koskevan tieteen ja politiikan välisen paneelin (IPBES) perustamisen puolesta. Paneelin perimmäinen ajatus on tehdä ympäristöön liittyvä päätöksentekoprosessi entistä paremmaksi, jot- ta biodiversiteettikato saadaan torjuttua aikaisempaa tehokkaammin. Suomi on aktiivisesti mukana tässä työssä.

• Suomi on biodiversiteettiin liittyvän tieteellisen osaamisen kärkimaita, ja Suomen tiedeyhteisön osallistuminen kansainväliseen IPBES-työhön on tärkeää. Verkostoitumalla sekä kansainvälisesti että kansallisesti suomalainen tutkimus saa ansaitsemaansa näkyvyyttä ja tutkijat voivat edistää mahdollisuuksiaan tutkimusyhteistyöhön ja -rahoitukseen.

Lisätietoja kansainvälisestä IPBES-paneelista sekä kansallisen IPBES-yhteis- työn etenemisestä saat ympäristöministeriön verkkosivuilta osoitteesta http://www.ymparisto.fi/ym/ipbes

LISÄTIETOJA

Tutkimusjohtaja, Laura Höijer, ympäristöministeriö, puh. 050 586 2680, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Ympäristöneuvos, Petri ahlroth, ympäristöministeriö, puh. 040 1766 307, etunimi.sukunimi@ymparisto.f

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.