Ilmastonmuutoksen hillintä osaksi kunnan elinvoimaisuuden kehittämistä

Ke 16.11.2011 klo 13-15.30 Kuntatalolla, Toinen linja 14, Helsinki

Monet kunnat ja kaupungit ovat tehneet päätöksiä vähentää kasvihuonekaasupäästöjään nopeammin kuin EU:n päästövähennykset edellyttäisivät. Ilmastonmuutoksen hillintä on nähty mahdollisuutena luoda uudenlaista osaamista ja elinvoimaisuutta alueen kehittymiselle. Tänä päivänä on löydettävissä paljon hyviä esimerkkejä muun muassa kustannusten säästöistä ja uusista työpaikoista. Kokemuksista ja onnistumisista olisi tärkeää saada tietoa suomalalaiseen yhteiskuntaan laajalti.

Kohti hiilineutraalia kuntaa –hanke (HINKU) viitoittaa ilmastonmuutoksen hillintätyössä julkista hallintoa ja elinkeinoelämää yhteistyöprosessiin, jossa toimenpiteisiin tähtäävä tieto viedään sitä tarvitseville mahdollisimman kiinnostavalla tavalla ja hyötyjä korostaen.

Ympäristötiedon foorumi kutsuu Teidät iltapäiväkahveille, jonka tarkoituksena on saattaa kuntien ja valtion päättäjät sekä elinkeinoelämä yhdessä ympäristöalan tutkijoiden kanssa pohtimaan uusia keinoja ja yhteistyömuotoja joilla ilmastonmuutoksen hillintä käännetään mahdollisuudeksi suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii johtaja Leena Karessuo Kuntaliitosta.

Ohjelma:

13.00 Kahvit, tervetuloa Kuntatalolle

13.30 Kaupunginjohtaja HINKU-kunnasta – mitä olemme oppineet (Kaupunginjohtaja Kari Koski, Uusikaupunki)

13.50 Tutkimuksesta ilmastonmuutoksen hillinnän jalkauttamiseen (Professori Jyri Seppälä, Suomen ympäristökeskus)

14.10 Suomen kaupungit ja kunnat ilmastonmuutoksen hillinnän tiennäyttäjinä (Ympäristöpäällikkö Maija Hakanen, Kuntaliitto)

14.50 Paneeli ja yhteinen keskustelu, puheenjohtajana Eeva Furman Ympäristötiedon foorumista

Panelistit: Kari Koski, kaupunginjohtaja, Uusikaupunki, Pauli Välimäki, ohjelman johtaja, ECO2-hanke, Tampere, Lasse Järvinen, puheenjohtaja, Lahden yrittäjät, Timo Ritonummi, yli-insinööri, työ- ja elinkeinoministeriö, Pekka Jalkanen, ylijohtaja, ympäristöministeriö

15.30 Tilaisuus päättyy

Kahvitarjoilun järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan viimeistään perjantaina 11.11. osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/30324/lomake.html.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, erityisesti kuntien päättäjille ja johdolle, kansanedustajille, elinkeinoelämän ja valtionhallinnon edustajille sekä tutkijoille.

Lisätietoja: Professori Jyri Seppälä, jyri.seppala@ymparisto.fi, 040 7401708, Suomen ympäristökeskus, Ympäristöpäällikkö Maija Hakanen, maija.hakanen@kuntaliitto.fi, 050 5704368, Kuntaliitto, Kaisa Korhonen-Kurki, kaisa.korhonen@helsinki.fi, 0400 624289, Ympäristötiedon foorumi

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.