Ympäristödialogeja: Kaupungit ilmastonmuutoksen ratkaisijoina

yd_silta_musta_vaaka-1

Aika: 1.11.2017 klo 16.30-18.00
Paikka: Nessling Nest, Fredrikinkatu 20 A 10, Helsinki

Ympäristöongelmien hot spotteja vai globaalien haasteiden ratkaisijoita? Usko siihen, että kaupungit –  vanhoihin kilpailuasetelmiin lukkiutuneiden kansallisvaltioiden sijaan – tulevat ratkaisemaan ilmastonmuutoksen haasteen, kasvaa. Yhdysvaltojen vetäytyminen Pariisin ilmastosopimuksesta nosti entisestään taistelutahtoa ja kunnianhimoa. Kaupungit ja niiden johtajat solmivat globaaleja yhteenliittymiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kaupungit voivat olla avoimempia muutokselle, ja niitä johdetaan usein käytännönläheisemmin kuin kansallisvaltioita. Voivatko ne siis ketterämmin vastata ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin? Kansalaiset erityisesti Suomessa myös luottavat vahvasti paikallisviranomaisiin ja identifioituvat usein ensisijaisesti kotikaupunkinsa asukkaiksi eivätkä tietyn maan kansalaisiksi. Tulisiko kaupunkien ottaa entistä vahvempi rooli ilmastonmuutoksen vastaisessa toiminnassa? Miten tämä tapahtuu? Tilaisuudessa pohditaan mm. seuraavia kysymyksiä:

  • Mikä rooli kaupungeilla on ilmastotavoitteiden saavuttamisessa?
  • Nähdäänkö Suomessa Yhdysvaltojen kaltaista kehitystä, jossa kaupungit omaksuvat (liitto)valtiota tiukemmat päästövähennystavoitteet?
  • Mikä rooli on lähidemokratialla ja paikallisella osallistumisella, kun halutaan voimauttaa kansalaisia toimimaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

Keskustelijat ilmoitetaan myöhemmin. Ilmoittautuminen alkaa lokakuussa. Seuraa tiedotustamme!

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

[contact-form-7 id="1569" title="newsletter"]