Ympäristötutkimuksen ja päätöksenteon saumakohdassa -tilaisuus 30.1.2019

Ympäristötutkimusta tarvitaan päätöksenteossa taustoittamaan ja ratkomaan viheliäisiä kestävyyskysymyksiä. Tervetuloa kaikille avoimeen tilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan, miten ympäristötutkimuksen vaikuttavuutta voidaan parantaa.

sammie-vasquez-549428-unsplash

Keskiviikkona 30.1.2019 klo 16-18
Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4, Helsinki

Ympäristötutkimuksen parempi ja vaikuttavampi käyttö osana päätöksentekoa vaatii mm. tukea tutkijoiden ja päättäjien väliseen vuoropuheluun, läpinäkyvyyttä tiedon käytössä, tutkimuksen selkosanaista esittelyä sekä metodologian ja päätöksentekoprosessien ymmärtämistä.

Ympäristötiedon foorumi kysyi keväällä 2018 päätöksentekijöiltä ja tutkijoilta, millaista ympäristötutkimuksen käyttö on tällä hetkellä, mistä tietoa saadaan, mistä sitä etsitään ja miten vuoropuhelu toteutuu. Tutustu selvitykseen "Ympäristötutkimuksen ja päätöksenteon saumakohdassa - Miten parantaa tieteellisen ympäristötiedon vaikuttavuutta?"

Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.
Outi Silfverberg kertoo selvityksen päätulokset ja esittelee yhdeksän suositusta tieteellisen ympäristötiedon huomioimisen ja vaikuttavuuden parantamiseksi.

Ympäristötutkimuksen vaikuttavuudesta keskustelevat sisäministeri Kai Mykkänen, strategisen tutkimusneuvoston tutkimusjohtaja, dosentti Kaisa Korhonen-Kurki (Helsingin yliopisto), tutkimuksella vaikuttamisen asiantuntija Kirsi-Marja Lonkila (Demos Helsinki) ja projektipäällikkö Sari Löytökorpi (Valtioneuvoston kansalian politiikka-analyysiyksikkö). Keskustelua moderoi ympäristöministeriön tutkimusjohtaja Tanja Suni.

Tilaisuuden loppupuheenvuoron pitää Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä.

Lisätietoja:
Outi Silfverberg (Ympäristötiedon foorumi), outi.silfverberg(at)ymparistotiedonfoorumi.fi, 0503413265

 

 

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

[contact-form-7 id="1569" title="newsletter"]