Ympäristödialogeja: Ympäristökonfliktien sovittelu

yd_silta_musta_vaaka-1

30.11.2016 klo 16.30-18.00
Nessling Nest, Fredrikinkatu 20 A, Helsinki

Ympäristökonfliktien kirjo ulottuu paikallisista kiistoista politiikkaprosesseihin liittyvin konflikteihin. Suomessa viime aikojen ympäristökonflikteja ovat aiheuttaneet mm. kalastuspolitiikka, tuulivoiman rakentaminen, turvetuotanto ja kaivostoiminta saamelaisalueilla.

Tilaisuudessa avataan ympäristökonfliktien sovittelun teemaa eri näkökulmista.

Miten erilaisia tiedollisia lähtökohtia kuten tutkimustietoa ja kokemukseen perustuvaa tietoa sovitellaan yhteen konfliktitilanteissa?

Hallinto-oikeudessa ei ole käytössä julkisoikeudellista sovittelua. Sopisiko tällainen menettely Suomeen ympäristökonfliktien ratkaisuun? Millaisissa tapauksissa sitä voisi soveltaa; mitkä ovat oikeudellisen sovittelun mahdollisuudet ja riskit?

Kärjistyvätkö konfliktit, kun ympäristölupakäytäntöjä pyritään sujuvoittamaan?

Keskustelemassa ympäristökonfliktien ratkaisun professori Lasse Peltonen (Itä-Suomen yliopisto), kalastusneuvos Eija Kirjavainen (maa- ja metsätalousministeriö) ja hallituksen puheenjohtaja Pasi Rinne (Gaia Group). Tilaisuuden fasilitaattorina toimii  journalistiikan vierailijaprofessori ja toimittaja Hanna Nikkanen (Tampereen yliopisto).

Lue kooste tilaisuudesta: Miten sovittelua voidaan hyödyntää ympäristöasioissa?

Lasse Peltosen blogikirjoitus: Minä väitän: sovittelun hyödyntäminen ympäristöasioissa edellyttää monien ennakkoluulojen purkamista

Ympäristödialogeja-tilaisuussarjassa etsitään ratkaisuja ajankohtaisiin ympäristöhaasteisiin vuoropuhelun avulla. Tilaisuuden järjestävät Ympäristötiedon foorumi, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö ja Koneen Säätiö.

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

    Liity sähköpostilistalle

    Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

    Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.