Ympäristötiedon foorumi hakee koordinaattoria

Ympäristötiedon foorumi on tutkija-päättäjäverkosto, joka edistää tieteellisen ympäristötiedon käyttöä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja lisää tiedon tuottajien ja käyttäjien välistä vuorovaikutusta. Foorumi järjestää tilaisuuksia, julkaisee niiden pohjalta päättäjille suunnattuja tutkimustiivistelmiä ja viestii aktiivisesti ympäristöaiheista tilaisuuksien välillä.

Ympäristötiedon foorumin toimintaa rahoittavat Maj ja Tor Nesslingin Säätiö ja Koneen Säätiö. Foorumin jäseniä ovat lisäksi ympäristöministeriö, Suomen Ympäristökeskus, Helsingin yliopisto, Turun yliopisto ja Suomen kuntaliitto.

Ympäristötiedon foorumi hakee KOORDINAATTORIA

määräaikaiseen työsuhteeseen 31.12.2019 asti. Foorumin toiminnan ja siten sopimuksen jatkuminen tämän jälkeen on todennäköistä. Työ alkaa 2.1.2018 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on täysipäiväinen. Koordinaattorin työnantajana toimii Maj ja Tor Nesslingin Säätiö, ja työpiste sijaitsee säätiön omistamassa yhteisöllisessä tutkijatilassa, Nessling Nestissä Helsingin Punavuoressa.

Koordinaattorin päätehtävänä on kehittää, suunnitella ja toteuttaa Ympäristötiedon foorumin toimintaa, joka edistää ympäristöön liittyvän tutkimustiedon välittämistä päätöksentekijöille. Koordinaattori vastaa Ympäristötiedon foorumin yhteistyösuhteista muihin organisaatioihin, foorumin tiedotuksesta ja viestinnästä, tapahtumien suunnittelusta ja järjestämisestä sekä foorumin julkaisutoiminnasta. Koordinaattorin tukena toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä on Ympäristötiedon foorumin ohjausryhmä. Viestinnässä ja tapahtumajärjestelyissä työtä tukee viestintäassistentti.

Tarjoamme sinulle paikan tieteellisen ympäristötutkimuksen ja yhteiskunnallisen päätöksenteon rajapinnalla.

Etsimämme henkilö on ulospäinsuuntautunut, itseohjautuva ja täynnä ideoita siitä, miten tieteen ja päätöksenteon suhdetta voisi parantaa erityisesti ympäristöasioissa.

Tehtävä edellyttää soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, viestintäkokemusta ja organisointikykyä. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää sekä ympäristöalan että yhteiskunnallisen päätöksenteon kentän tuntemusta. Lisäksi edellytämme jo olemassa olevia verkostoja alalla, hyviä vuorovaikutustaitoja ja tietoteknisiä valmiuksia sekä hyvää suomen ja englannin kielen taitoa. Aikaisempi kokemus tutkimuksen ja päätöksenteon rajapinnalla toimimisesta ja vaikuttavuusarvioinnin toteuttamisesta katsotaan eduksi.

Tehtävästä antaa lisätietoja Ympäristötiedon foorumin nykyinen koordinaattori Kirsi-Marja Lonkila,
p. 050-5719055. Lisätietoja foorumista: www.ymparistotiedonfoorumi.fi

Ennakkotehtävä: Valitse keskeinen ympäristökysymys, joka mielestäsi pitäisi nostaa julkiseen keskusteluun ja päätöksenteon agendalle. Tee max 1 A4:n mittainen suunnitelma, jossa esittelet aiheen ja sen merkityksen lyhyesti ja kerro millaisen tilaisuuden aiheesta järjestäisit. Kerro lisäksi, mitkä olisivat tilaisuuden keskeiset viestit, tärkeimmät sidosryhmät ja viestintäkanavat.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus, cv ja palkkatoivomuksesi sekä ennakkotehtävä sähköpostilla osoitteeseen: info@ymparistotiedonfoorumi.fi  26.11.2017 mennessä.

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

[contact-form-7 id="1569" title="newsletter"]