Päättäjien luontotentti 2019

Päättäjien luontotentti haastaa puolueiden ehdokkaat vastaamaan ympäristötutkijoiden viesteihin. Miten luonto näkyy eduskuntavaaleissa ja politiikassa vuonna 2019?

Business-man-has-World-in-hands-770-RS

Tiistaina 19.3.2019 klo 9-11
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, Maijansali, Töölönlahdenkatu 4

Tutkijat ovat tuoneet päättäjille viime vuosina hälyttävää viestiä ilmaston, luonnon monimuotoisuuden ja elinympäristöjen tilasta. Olemme vaarassa menettää 40 prosenttia maailman biodiversiteetistä vuoteen 2050 mennessä. Suomen luontotyypeistä lähes puolet on uhanalaisia. Luonnon monimuotoisuuden kriisi koskee myös ihmistä olemmehan täysin riippuvaisia muusta elämästä maapallolla.

Kevään 2019 eduskuntavaalit ovat ympäristövaalit. Ymmärrys ilmastonmuutoksen kriittisyydestä on läpäissyt yhteiskunnan ja sen torjuminen on mukana kaikkien puolueiden ohjelmissa. Ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja luonnon monimuotoisuuden varjelun keinot ovat usein yhteisiä, mutta myös erillisiä toimia tarvitaan.

Kuullaanko ympäristötutkijoiden viesti? Mitä konkreettisia ilmasto- ja luonnonsuojelutoimia puolueet aikovat ajaa seuraavalla hallituskaudella?

Tilaisuuden juontajana toimii toimittaja Minna Pyykkö.

Tutkimuksen viestien tuojien ja kansanedustajaehdokkaiden nimet julkistetaan myöhemmin.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Ympäristötiedon foorumi, Suomen ympäristökeskus, Luontopaneeli, JYU.WISDOM, Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti ja Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö.

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Outi Silfverberg, outi.silfverberg(at)ymparistotiedonfoorumi.fi, 050 341 3265

Varmista paikkasi ilmoittautumalla tilaisuuteen:

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tulevista
tapahtumista ja julkaisuista

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

[contact-form-7 id="1569" title="newsletter"]